PECB Certified Data Protection Officer

Zdobądź kompetencje i wiedzę niezbędną do prowadzenia wszystkich procesów wdrażania i przestrzegania wymogów General Data Protection Regulation (GDPR) w organizacji

Szkolenie „PECB Certified Data Protection Offcier” pozwoli Ci zdobyć niezbędną wiedzę, umiejętności i kompetencje do efektywnego wdrażania ram pracy i zarządzania nimi w zgodzie z ochroną danych osobowych. Po opanowaniu wszystkich niezbędnych założeń GDPR, będziesz mógł przystąpić do egzaminu i ubiegać się o kwalifikacje „PECB Certified Data Protection Officer”. Otrzymując certyfikat wykażesz, że doskonale zrozumiałeś różnicę między GDPR i aktualnymi procesami organizacyjnymi (wliczając: politykę prywatności, procedury, instruktaże stanowiskowe, formularze zgody, oceny wpływu ochrony danych) w procesie przyswajania nowych przepisów.

Opis szkolenia

Program szkolenia
Dzień 1
GDPR – podstawy
  • Cele i struktura kursu
  • GDPR
  • Przegląd ochrony danych
  • Główne założenia
  • Analiza niezgodności
  • Zakres i cele
  • Ocena ryzyka w ramach GDPR
Dzień 2
Określenie gotowości
  • Wyzwania i problemy
  • Przygotowanie do GDPR
  • Prawa podmiotu do danych
  • Role kontrolerów i procesorów
  • Inspektor ds. ochrony danych
  • Inspektor ds. ochrony danych i przetwarzanie danych
Dzień 3
Wdrażanie i zgodność
  • Planowanie mapowania danych
  • Wymagania oceny wpływu ochrony danych według GDPR
  • Ocena wpływu na prywatność
  • Bezpieczeństwo informacji
  • Planowanie ciągłości działania
Dzień 4
Pozostałe uwagi
  • Zarządzanie kryzysowe
  • Środki zaradcze, obciążenia i kary
  • Organy ochrony danych
  • Przesyłanie danych osobowych osobom trzecim
  • Kodeks postępowania i certyfikacji
  • Zakończenie szkolenia
Dzień 5
Egzamin certyfikacyjny
Adresaci szkolenia
  • Kierownicy projektów lub konsultanci chcący przygotować i wspierać organizację we wdrażaniu nowych procedur i przyswajaniu nowych wymagań przedstawionych w GDPR, które wejdą w życie 25 maja 2018 roku,
  • Inspektorzy ds. Ochrony Danych i Kierownicy odpowiedzialni za ochronę danych osobowych firmy,
  • Członkowie zespołów ochrony danych, zarządzania kryzysowego i planowania ciągłości działania,
  • Specjaliści ds. ochrony danych osobowych,
  • Specjaliści techniczni i Specjaliści ds. zgodności, chcący przygotować się do stanowiska Inspektora ds. Ochrony Danych
Cele szkolenia
  • Zrozumienie historii ochrony danych osobowych w Europie
  • Pełne zrozumienie założeń i podejść wymaganych do efektywnej pracy GDPR
  • Zrozumienie nowych wymagań GDPR dotyczących organizacji w UE i poza-unijnych oraz kiedy należy je wprowadzić w życie
  • Zdobycie niezbędnej wiedzy eksperckiej do wspierania organizacji w ocenie wdrażania nowych wymogów
  • Zdobycie wiedzy i umiejętności umożliwiających doradzanie organizacjom w zakresie zarządzania danymi osobowymi
  • Zdobycie wiedzy eksperckiej w dziedzinie analizy i podejmowania decyzji w kontekście ochrony danych osobowych
Egzamin
Egzamin „PECB Certified Data Protection Officer” w pełni spełnia wymagania Programu Egzaminowania i Certyfikacji (PECB). Egzamin sprawdza wiedzę z następujących dziedzin:
  • Założenia ochrony danych i prawa podmiotu do danych
  • Kontroler danych, Procesor i Inspektor ds. ochrony danych
  • Ocena skutków dla ochrony danych i ocena wpływu na prywatność
  • Środki i podejścia do zagadnienia ochrony danych
  • Środki zaradcze, obciążenia i kary
  • Przekazywanie danych osobowych podmiotom trzecim
Certyfikacja
Na podstawie pomyślnie zakończonego egzaminu możesz ubiegać się o kwalifikacje widoczne w tabeli poniżej. Po spełnieniu wymagań wybranej kwalifikacji otrzymasz certyfikat.
Nazwa certyfikatu
PECB Provisional Data Protection Officer
Nazwa egzaminu
Egzamin PECB Certified Data Protection Officer
Doświadczenie zawodowe
brak
Doświadczenie w cyberbezpieczeństwie
brak
Inne wymagania
Podpisanie kodeksu etycznego PECB
Nazwa certyfikatu
PECB Data Protection Officer
Nazwa egzaminu
Egzamin PECB Certified Data Protection Officer
Doświadczenie zawodowe
Pięć lat 2 lata pracy w obszarze ochrony danych
Doświadczenie w cyberbezpieczeństwie
Łącznie 300 godzin
Inne wymagania
Podpisanie kodeksu etycznego PECB
Co zyskujesz?
certyfikat uczestnictwa
spotkania z ekspertami
najlepsze praktyki/ doświadczenia
innowacyjne formy zajęć
konkurencyjne ceny
Informacje ogólne
  • Opłaty za egzamin i certyfikację są zawarte w cenie szkolenia.
  • Komplet materiałów szkoleniowych zawiera ponad 400 stron informacji i praktycznych przykładów.
  • Materiały szkoleniowe, ćwiczenia oraz egzamin jest w języku angielskim. Szkolenie prowadzone jest zaś przez trenera w języku polskim.
  • Za udział w szkoleniu uczestnicy otrzymują 31 punktów CPD (Continuing Professional Development).
  • Uczestnicy, którzy nie zdadzą egzaminu, będą mogli ponownie do niego przystąpić, bez ponoszenia kosztów w ciągu 12 miesięcy.
Wdrożenie i utrzymanie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji wg normy ISO 27001
Audyt wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji - szkolenie kierowane do audytorów wewnętrznych
Szkolenie przygotowujące do egzaminu CISSP
Skontaktuj się z nami
Resilia Sp. z o.o.
ul. Żurawia 43 lok. 205
00-680 Warszawa
KRS 0000379789
NIP 5222972858
REGON 142839818
Wyrażam zgodę na używanie telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących Administratora danych zgodnie z ustawą z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. z 2017 r. poz. 1907 j.t.z późn. zm.)
Uzupełnienie powyższego pola oznacza zgodę na otrzymywanie od RESILIA Sp. z o.o. (RESILIA) informacji dotyczących oferty RESILIA drogą e-mailową. Zgodę można wycofać w każdym czasie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Administratorem danych osobowych jest RESILIA Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Żurawiej 43 lok. 205, 00-680 Warszawa. Dane osobowe osób korzystających z formularza kontaktowego przetwarzane są w celu identyfikacji nadawcy oraz obsługi zapytania przesłanego przez udostępniony formularz . Więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych, w tym o przysługujących Państwu uprawnieniach, znajduje się w naszej Polityce przetwarzania danych osobowych.
Administratorem danych osobowych jest RESILIA Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Żurawiej 43 lok. 205 , 00-680 Warszawa. Dane osobowe osób korzystających z formularza kontaktowego przetwarzane są w celu identyfikacji nadawcy oraz obsługi zapytania przesłanego przez udostępniony formularz . Więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych, w tym o przysługujących Państwu uprawnieniach, znajduje się w naszej Polityce przetwarzania danych osobowych.
Dziękujemy za przesłanie formularza z pytaniem. Postaramy się jak najszybciej na nie odpowiedzieć!
Niestety formularza nie udało się wysłać. Proszę spróbować ponownie później lub skontaktować się z nami bezpośrednio.
Wyrażam zgodę na używanie telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących Administratora danych zgodnie z ustawą z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. z 2017 r. poz. 1907 j.t.z późn. zm.)
Uzupełnienie powyższego pola oznacza zgodę na otrzymywanie od RESILIA Sp. z o.o. (RESILIA) informacji dotyczących oferty RESILIA drogą e-mailową. Zgodę można wycofać w każdym czasie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Administratorem danych osobowych jest RESILIA Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Żurawiej 43 lok. 205, 00-680 Warszawa. Dane osobowe osób korzystających z formularza kontaktowego przetwarzane są w celu identyfikacji nadawcy oraz obsługi zapytania przesłanego przez udostępniony formularz . Więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych, w tym o przysługujących Państwu uprawnieniach, znajduje się w naszej Polityce przetwarzania danych osobowych.
Administratorem danych osobowych jest RESILIA Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Żurawiej 43 lok. 205 , 00-680 Warszawa. Dane osobowe osób korzystających z formularza kontaktowego przetwarzane są w celu identyfikacji nadawcy oraz obsługi zapytania przesłanego przez udostępniony formularz . Więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych, w tym o przysługujących Państwu uprawnieniach, znajduje się w naszej Polityce przetwarzania danych osobowych.